Page 1 of 1

Var ska 2,2-dekalen i bakrutan sitta?

Posted: Sat Mar 12, 2011 7:47 pm
by Calle
Är det någon som har kvar 2,2-dekalen på originalplatsen i bakrutan på en coupé och kan ta lite mått åt mig? Jag ska montera min nya fina dekal och skulle uppskatta lite vägledning. Tack på förhand!

/Calle

Posted: Sat Mar 12, 2011 8:08 pm
by Rickard M
Hej, satt inget där innan på min så vet inte om jag har exakt rätt pos. men kan förvarna om att det är ganska pilligt att få dit, - för att sittställningen åt fel håll i barnbaksätet och närheten till hatthyllan gör det lite trångt, ett tips som funkade bra ändå är att pilla upp ett hörn kanske en cm och klippa bort skydspapperet där, sen kan man positionera det ganske lätt och rakt utan att det hugger fast helt fel, sen får du jobba dig ifrån det hörnet och det blir rakt...

Posted: Sat Mar 12, 2011 10:08 pm
by Jesse
Stickers är kul!

Jag har själv satt ett klistermärke på "samma" ställe (Heuer), det hjälper att ha någon som står bakom och kollar!

Om man inte har någon hjälp kan man dra ett streck med whiteboardpenna utifrån runt klibbans två kanter när det sitter "snyggt" och sen klistra på det inifrån med hjälp av stödlinjerna.

Posted: Sun Mar 13, 2011 3:41 pm
by Calle
Ja det är oväntat trångt där på hatthyllan. Bra tips att dela skyddspappret, sen tänkte jag sätta tejp på insidan att styra efter.

Någon som har koll på exakt var ska den sitta?

Posted: Sun Mar 13, 2011 8:43 pm
by Jesper von Wowern
Dr. B. Johnson säger i "A restorer's guide to authenticity" bara "inner surface, lower center" och på bilden på s. 29 ser det ut som att det är den nedersta värmeslingan som passerar en millimeter eller så ovanför kommatecknet. Skulle chansa på att de inte satt så där exakt samma på alla bilar...

Posted: Sun Mar 13, 2011 9:39 pm
by Calle
Du har en poäng i att de nog hade viss spridning i produktionen..

Jag har tittat på bilden i restorers guide. Problemet är att min ruta verkar avvika, den nedersta värmeslingan går minst 20 cm ovanför listen :?: Så den är jag tyvärr inte hjälpt av.

Posted: Mon Mar 14, 2011 12:43 pm
by Calle
..eller om någon har lust att mäta avståndet till nedersta värmeslingan på en normal ruta?