Copenhagen Historic Grand Prix

Här förs diskussioner gällande gamla Porsche 911, 912, 914 m.fl.
Post Reply
Ragnar
Posts: 19
Joined: Fri Jul 29, 2011 3:00 pm

Copenhagen Historic Grand Prix

Post by Ragnar »

Helgen 6:e och 7:e augusti körs årets upplaga av Copenhagen Historic Grand Prix. Allmän information om detta event finns här: http://www.chgp.dk/

Av särskilt intresse för användarna av early911.se är att Björn Waldegård, Stig Blomquist och Åke "Bryggarn" Anderson kör i Team State of Art. Dessa tre förare tränger knappast någon ytterligare presentation, men Team State of Art kan jag säga lite mer om.

Teamet började i 2008 och är baserat på ett inom teamet starkt intresse för historisk racing och inte minst en passion för klassiska Porsche 911. Teamet vill vara det största och mest synliga Porsche teamet i historisk racing i Danmark. Teamet har ett nära samarbete med svenska Team Tidö, och ett flertal av teamets förare kör även för Team Tidö.

I 2009 publicerades teamets hemsida och sedan det har bilder, videosnuttar och nyhetsmejl lagts ut på sidan. Hemsidan syns här:http://teamstateofart.dk/

Teamet kör enbart klassiska Porsche 911. I samband med Copenhagen Historic Grand Prix får vi se 4 danska och 2 svenska bilar. Dessa blir 911S (Åke "Bryggarn" Andersson/David von Schinkel), 911 S (Stig Blomquist/Kim Clausen), 911ST replica (Björn Waldegård/Mads Jensen), 911S (Casper Elgård/Lars Andersen), 911RS 3,0 1974 (Kim Clausen) och 911RSR replica (Mads Jensen).

Alla användare av early911.se är välkomna i Team State of Art's camp under denna helg att få en förfriskning och eventuellt hälsa på teamet. Björn, Stig och Åke kanske är på plats just då, om någon vill ha en autograf. Kanske läge att ta med sig tanklocket från bilen eller nått sånt.

Och det blir rabatt på inträdet. Inträdet för en vuxen pr. dag är DKR 300:- och vårt pris är DKR 210:-. Praktiska detaljer om detta kommer inom kort.

Och inte nog med det. Det blir även möjlighet att vara i lottning om en runda på banan i högerstolen i en av teamets bilar och Björn Waldegård, Stig Blomquist eller Åke "Bryggarn" Andersson bakom ratten. Detta är det såkallade "Race for Riget", som i vanliga fall kostar DKR 1.500:- och där summan går oavkortad till barncanceravdelningen på Rigshospitalet i Köpenhamn. Mer information om detta finns här:http://www.chgp.dk/publikumsinfo/race-for-riget/

Image
Ragnar
Posts: 19
Joined: Fri Jul 29, 2011 3:00 pm

Stor vinstchans !!!

Post by Ragnar »

Jag har inte fått någon ny information, men det bästa är nog att de som vill nyttja 30% rabatten på inträdet och vara med i lottningen om ett varv med Björn Waldegård, Stig Blomquist eller Åke "Bryggarn" Andersson bakom ratten på en rejsig klassisk 911, tar med sig nån form av dokumentation på att de är med i early911.se.

Och just lottningen om denna sväng med ett svenskt rally-ikon är särskilt intressant för oss.

Enligt de uppgifter jag har fått från Team State of Art och Team Tidö, blir lottningen bland de som är med i early911.se eller Porsche Club Sverige, där denna inbjudan också är lagd ut. Antagligen blir det nog inte mer än kanske 30 deltagare från dessa svenska klubbar, och då är vinstchansen relativt stor. Men man vinner inte om man sitter hemma i soffan !


Ragnar :)
Ragnar
Posts: 19
Joined: Fri Jul 29, 2011 3:00 pm

En sista uppdatering

Post by Ragnar »

En sista uppdatering inför rejshelgen:

Le Mans vinnaren över alla,Tom Kristensen (8 vinster), kommer att delta ihelgens tävling och det blir tillsamans med en anna Le Mans vinnare, Emanuelle Pirro, som plockade segern 2006 och 2007.

Även andra Le Mans legender blir på plats. Jan Lammers, som vann 1988, och dansken Casper Elgård, som vann Le Mans klass LMP2 i 2009 i en Porsche RS Spyder.

Och en riktig Le Mans ikon, både när det gäller 24 timmars tävlingen och filmen, nämligen David Piper, blir också på plats.

Mer information finns här: http://www.chgp.dk/nyheder/det-regne...-med-stjerner/

Och programmet för helgen kan ses här: http://www.chgp.dk/wp-content/upload...1-godkendt.pdf

Observera tiderna för "Race for Riget".
Post Reply