Ljuskontakt=kaput.

Forumet för de tekniska frågorna.
Post Reply
Jonka
Posts: 66
Joined: Tue Aug 08, 2017 8:21 am
Location: Skövde

Ljuskontakt=kaput.

Post by Jonka »

Undersökte i går min kontakten till vänster i cupen där man sätter igång ljuset. Har haft lite strul med halvljus/heljlus och blinkers och lokaliserade det till den brytaren. Plockade isär prylen efter en bra guide på pelikanen och insåg att tidigare ägaren varit väl hårdhänt och sannolikt haft sönder plasten i själva hållaren så fjäder och den lilla kulan som stoppar för park/halvljus har lossnat. Platsen är så trasig så det går inte få tillbaka den för att använda den igen. Tänkte beställa en helt ny kontakt och såg att den kostar hiskeliga 455 euro på rosepassion.

https://www.rosepassion.com/en/diagrams ... itch-18349

Gjordes dessa endast för porsche eller finns det några universal från typ hella? Eller reservdelar till dem kanske? Nån med erfarenheter kring detta?

Tackar på förhand
Attachments
fullsizeoutput_218c.jpeg
fullsizeoutput_218c.jpeg (272.09 KiB) Viewed 1150 times
Porsche 911 2.7 targa -75
Porsche 911 3.0 SC coupe -79
User avatar
henca
Posts: 440
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:58 pm
Location: Linköping
Contact:

Re: Ljuskontakt=kaput.

Post by henca »

Om det bara är en plastbit som är trasig och om man dessutom vet hur denna plastbit skulle se ut när den var hel kanske det skulle vara möjligt att skriva ut en ny sådan plastbit av ABS eller nylon med hjälp av en 3D-skrivare. Det gäller då att cadda upp plastbiten och hoppas att den går att vrida så att den får en stor flat yta mot 3D-skrivarens värmebädd och att det inte blir någon del som "hänger fritt i luften" när man skall skriva ut. Det går att beställa 3D-skrivare från Kina som kostar mindre än en ljusknapp.

m v h Henrik
Post Reply