Page 1 of 1

STULET!

Posted: Thu May 29, 2008 6:42 pm
by plåtfälg
Tänkte att det kunde vara bra att ha en sån här rubbe, här lägger vi ut bilder/inlägg på ev stulna eller sabbade: dvs saker som tillhört dig men som stulits, kanske får man då upp ögonen för hur man kan göra sin bil säkrare mot obehöriga...


a.

Posted: Thu May 29, 2008 7:08 pm
by Rickard M
Har det hänt något tråkigt för dig nu? :(
När jag kom ut till bruksbilen igår hade någon jävla ligist ristat en "sinusvåg" längs hela sidan, blir så jävla förbannad!! :evil:
Image
Hör väl kanske inte hit eftersom det inte var Porschen (då hade jag blivit helt knäckt) men tack vare att den får stå i inne garaget så blev väl golfen lite mer utsatt... :cry:

Posted: Thu May 29, 2008 9:00 pm
by plåtfälg
Näe då, än har inget hänt, gatan är inte så farlig...(ta i trä) tänkte mest så man har koll på hur ofta det sker osv...
a.

Posted: Tue Jun 17, 2008 9:36 pm
by Rickard M
Även om det inte var SÅ farligt upptäckte jag just att nånn idiot slagit emot en bildörr lite på bakskärmen av Porschen, färgen var trasig på en liten fläck. När jag drar mig till minnes var det nått jävla "patrask" som parkerade bredvid när jag stannade till på Willys i Södertälje i torsdags, måste ha hänt då. Lärdommen av det är väl att man om möjligt skall parkera för sig själv så gott det går och att det kan vara bra att ha bättringsfärg hemma i rätt kulör...

Posted: Tue Jun 17, 2008 11:12 pm
by Jesper von Wowern
Jag läste för en tid sedan i en porsche-tidning, minns inte vilken, att det inte hjälper att parkera "off" på köpcentra. Andra fordon dras till Porschen eftersom den är bilarnas alfa-hanne. Står den ensam längst bort när Du lämnar den så är den omringad - och på-öppnad - när Du kommer tillbaka.

Posted: Wed Jun 18, 2008 1:49 pm
by Jonas Y
Jag hade "inbrott" en gågn, eller asså, jag va lite disträ och glömde låsa dörren. :oops: "Tjyven" hittade min enda CD i hanskfacket - João Gilberto plays Jobim; den föll honom inte i smaken så han la den på golvet. Sen hittade han mina ganska konstiga solglasögon, stämplade "Made in West Germany", dom gillade han inte heller så han la dom brevid CD:n. Sen struntade han i att sno mina språjlans nya gift-gröna Adidas ZXZ+ som låg i baksätet. Kortsagt; inget dög åt tjyven. Jag blev fan lite förnärmad.

Lärdomen är gissningsviss att man inte skall lämna dörren öppen och att man, om man nu skall lämna prylar i bilen, gör rätt i att ha knasiga saker som är ointressanta. :D

F.ö har jag hört det påstås att gamla bilar blir mer och mer eftertraktade att sno (för att bara åka runt med - inte sälja) i takt med att moderna bilar blir typ helt omöjliga att tjyvkopla. Det är dock bara hörsägen, men det verkar ju rimmligt.

Re: STULET!

Posted: Mon Nov 19, 2018 9:26 pm
by tomlin
Bumpar en gammal tråd med en tråkig historia i Schweiz. Kan vara läge att vara uppmärksam om något blir till salu. Saxat från tråden: "The scale of the situation is unheard, going into double digit million values."

http://www.early911sregistry.org/forums ... len+engine

Re: STULET!

Posted: Mon Dec 31, 2018 12:45 pm
by tomlin
Ännu mer stulet från firman i Schweiz. Här en drabbad ägare av en grön 911 S -72:

http://www.early911sregistry.org/forums ... witzerland

Re: STULET!

Posted: Mon Dec 31, 2018 11:19 pm
by JMB
tomlin wrote:
Mon Nov 19, 2018 9:26 pm
Bumpar en gammal tråd med en tråkig historia i Schweiz. Kan vara läge att vara uppmärksam om något blir till salu. Saxat från tråden: "The scale of the situation is unheard, going into double digit million values."

http://www.early911sregistry.org/forums ... len+engine

Jag läste om det för ett tag sedan. Man måste undra vad som gjort att ägaren till firman fullständigt tappat fattningen